blog top

torsdag den 8. november 2007

Jeg skal have and...

Hjælp...

Jeg bliver nød til at bede om hjælp.
På lørdag vil jeg lave et andebryst til mig selv, og kun mig selv. Jeg har førsøgt på det før, men det osede og spruttede meget og så var det ikke helt færdigt i midten alligevel.

Er der nogle der kan hjælpe med råd og at lave et andebryst, måske i ovn??? Måske med et sprødt skind???Jeg skal have andesovs fra flaske, indrømmer jeg gerne og ovnkartofler til. Passer der noget sødt til? Ribsgele?

Jeg glæder mig til at spise det, og håber I kan hjælpe med at blive lavet på en god måde.

10 kommentarer:

fisker & fernández sagde ...

Jeg har foer lavet andebryst med stor succes paa panden. Foerst brunede jeg skindet og derefter stegte jeg det med oplyste tid, men med lidt vand i panden og et slags glaslaag med hul i (som efter sigende hedder en stegeso).

Uhm, and... Jeg glaeder mig til jul!

Therese sagde ...

Jeg har tit lavet det i ovnen. Det er ingen problem :-) Start med at brune dem paa den varme pande med skindsiden nedad i et par minutter. Derefter ind i en ovn ved 180 grader. Tror de er rosa hvis de faar 20 minutter, men er ikke sikker og det kommer vel ogsaa an paa stoerrelsen. Du kan ogsaa lade vaere med at brune dem, og istedet bare ridse skindet inden de kommer i ovnen.

Uhm, jeg ku godt spise and lige nu!

marianne sagde ...

Tyttebær er også godt tilbehør....... vi skal nemlig have gæster til mortens aften på lørdag....

Marianne's mening sagde ...

fisker: Det smager nemlig så dejligt, and. Det lyder nemt, som du beskriver det. Specielt med lidt vand i bunden.

Tak for hjælpen :-)

Marianne's mening sagde ...

therese: Hvis den nu kommer i ovnen slipper jeg for osen...

Tak for hjælpen :-)

Marianne's mening sagde ...

Marianne: Tyttebær skal det være. Jeg tror faktisk det var det jeg ubevidst tænkte på, jeg kunne bare ikke komme på det :-)

Tak for hjælpen :-)

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg plejer at ridse skindet på andebrystet i "rudemønster" og krydre med salt og friskkværnet peber. Så lægges det på en KOLD pande og så skrues der op under varmen, til ca. middel/stærk varme hvor fedtet bare ligger og smeltet af og bliver sprødt. Vend den om og brun den hurtigt på den anden side og så i et fad og ind i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter - afhængig af om du vil have den indeni. Lad den hvile i 10 - 15 minutter inden du skærer den ud i skiver.

Vi skal også have andebryster på lørdag og det er sådan jeg vil gøre - og plejer at gøre :) Når vi kun får bryst, så bruger jeg Oscars andebouillon, det plejer at være ok, synes jeg

Mange hilsner og held og lykke
Birthe

Marianne's mening sagde ...

Birthe: Tusind tak. Jeg tror faktisk mit problem med os er fordi jeg har lagt andebrystet på en meget varm pande...

Jeg tror faktisk jeg vil prøve din metode :-) Det lyder nemt.

Mange tak for din hjælp :-)

Lotten sagde ...

Ribsgele er altså heller ikke så tosset. Min mor plejer at snige en lille klat ned i saucen også, det afstemmer smagen til kød fra vildt.
Det samme kan selvfølgelig gøres med tyttebær.
Sidder og får helt lyst til andesteg. Mine forældre havde ænder i mange, mange år, men sidste år besluttede de at besætningen skulle skæres ned til kun at bestå af høns, suk...

Marianne's mening sagde ...

Lotten: Jeg er meget glad for and, og får det næsten kun juleaften for jeg så æder i det ;-) Derfor tænkte jeg at nu ville jeg forsøge med andebryst imorgen. Uhmm jeg glæder mig allerede meget :-)

Du må have fået and meget, når dine forældre havde så mange!

Jeg må indrømme, at sosven er fra flaske, jeg tror det er Jensens bøfhus... sovs er jeg heller ikke så god til ;-)

Tak for dine tips. Ridsgele bruger vi juleaften, men også tyttebær. Det havde jeg bare glemt :-)