blog top

fredag den 23. november 2007

Min Far

Jeg har tænk rigtig meget på min far den seneste tid. Han kunne jo have blevet 61 år her den 16. november, så mange tanker og minder er omkring ham. Savnet er der frygtelig meget for tiden, selvom han døde for 5 ½ år siden. Jeg troede det ville blive nemmere, men det er det godt nok ikke.

Men da jeg kom hjem fra blodtapning og havde plaster på, kom tanker om min far.

Han var bloddoner, trods han ikke var vild med at blive stukket. Trods det, fik sygeplejeskestuderende altid lov til at øve sig på ham, da han var indlagt med kræft, også selvom de ikke var så gode endnu.
Han havde en stort hjerte til at hjælpe andre, så her kunne de få lov.
Trods han ikke var vild med at blive stukket, kunne han altid rose dem -selv efter utallige forsøg :-)

Men når hans plaster skulle af...
Så skulle en af hans 4 piger (min mor var ikke med til det) rive hans plaster af i et hug.
Der blev åbnet en flig, der blev kigget intenst på hans plaster, der blev ikke talt til tre, for det skulle være en overraskelse, så det ikke kom til at gøre ondt, men at han blev overrasket i setdet for.

Jeg kunne godt have brugt ham i tirsdags, da mit plaster skulle af!

24 kommentarer:

fisker & fernández sagde ...

Datoer og minder får os ofte til at tænke på dem vi elsker, og som ikke er blandt os mere. Juletiden og alt hvad den bringer med sig, spiller sikkert også ind.
Marianne, jeg ved ikke hvordan det er at miste en forælder, men jeg kan godt forstå, at du savner din far. Du beskriver ham som en vidunderligt menneske, som tænkte på andre før sig selv, selv da han var syg.
Jeg er sikker på, at din far var stolt af dig, og den måde du er på, glad, positiv og ikke mindst utrolig hjælpsom over for andre. Han har lært godt fra sig.
Mon ikke din far var der i ånden, da plasteret skulle af?
Knus og tanker

Henriette E. Møller sagde ...

Ja, det kunne være godt, hvis vi stadig havde ham. Han ville være god at have til plasterafrivning, til at ringe til, til at køre i bil med, til at vaske op sammen med (selvom han var så langsom til det), til at snakke med, til at lege med J og F med, til at smile til, til at købe chokolade til, til at vise ens bog og børn og billeder til. Åh, hvor vil jeg give alt for at kunne ringe og sige hej far.

Det er hårdt med disse dage. Og det tyder desværre ikke på, at det bliver lettere. Men så er det godt, vi har hinanden. Ikke, søster Løgsovs?

Sifka sagde ...

Åh, hvor jeg forstår dig. Til foråret er det seks år siden, at min far døde og jeg er da kommet videre, men derfor savner jeg ham da alligevel. Meget.

Tænkt, jeg får udslet af den slags plaster, så bagefter skal jeg døje med kløe og udslet. Øv.

Hver på sin måde skal vi ha' en fantastisk fredag!

NILLE sagde ...

Åååhhh, hvor jeg kender det. Man ved ikke, hvad det kommer af - men der er bare dage, hvor det af uforklarlige årsager er helt ulideligt. Det er 7 år siden jeg mistede min far - og selvom det er anderledes nu, bliver det aldrig nemt. Jeg er også i en periode, hvor tårerne triller for ingenting - de mest latterlige ting på TV... Måske er det også fordi min fødselsdag nærmer sig? Jeg tænker meget på ham, og har virkelig behov for at han lige var der. Lige høre hans stemme, lige få et kram. I går snakkede jeg med en ven om noget relativt banalt (men han blev nævnt) - men det 'ødelagde' resten af aftenen med tårer, minder, savn!
Det sværeste ved at tiden går, er at 'andre' ligesom får en til at forstå - move on! Specielt de mennesker som ikke var en del af ens liv dengang. Men jeg bruger min søster meget - ligesom du sikkert bruger dine 3. Det er der man kan mindes, grine, græde...

Jeg synes samtidig, at det er lidt sødt at du bliver donor ligesom din far. Det bliver også et bånd mellem Jer.

Hav en dejlig week-end!

Sifka sagde ...

Jeg kan godt se, at min 'fantastisk fredagshilsen' ser lidt malplaceret ud, men jeg tror, at du ved, hvad jeg mener. Det var ikke for at virke respektløs!

Marianne's mening sagde ...

fisker: Det er nemlig mærkedagene, der kan få mig til at tænke og savne meget mere ned jeg gør normalt.
Jeg tror du har helt ret i at min far var her, da jeg skulle rive plasteret af, og han har sikkert stået med et stort smil på :-D
Tak for dine meget varmende ord :-)

Marianne's mening sagde ...

Søster Løgsovs: Heldigvis er vi mange og vi hjælper hinanden og det er meget betydningsfuldt.
Jeg ved far ville have været pavestolt af dig, da du fik prisen på hans fødselsdag.
Heldigvis har vi mange billeder og gode minder sammen, som vi altid kan snakke om.
Ha ville have været den perfekte morfar :-)

Marianne's mening sagde ...

sifka: Selvom vi er voksne, er det vores far vi har mistet og jeg tror savnet altid vil være der.
Jeg er glad for din hilsen og den virker overhovedet ikke respektløs, den varmer mig :-)

Om det der plaster, så hørte jeg om en dame der oppe, der sagde det samme som dig. Hun fik udslet af det. Jeg tror de havde noget andet hun kunne få på.

Tusind tak for dine hilsner :-)

Marianne's mening sagde ...

Nille: Du kender det jo desværre også. Jeg tænker på dig, at det må være endnu svære, da du ikke lige har din familie tæt på dig. Det har jeg jo heldigvis og vi er gode til at hjælpe hinanden igennem, når det er svært.

Du har ret i, at folk omkring os måske ikke helt forstår at det stadigvæk kan være svært til tider og behovet for at snakke om dem, stadigvæk kan komme.

Jeg er glad for at være levet donor. Min mor og storsøster er det og min far havde meget glæde af andres blod. Det betyder meget for mig :-)

Tak for dine medlevende ord :-)

Lotten sagde ...

Først fik jeg fugtige øjne over dit indlæg, men da jeg så læste din søsters kommentar flød de helt over.
Jeg føler med jer og husker mig selv på, at det er vigtigt at sætte pris på sine kære, mens de stadig er her...
Hav en rigtig dejlig weekend Marianne. Jeg ved du får det, selvom du savner.

Steen Go'e Ben sagde ...

Det er altid svært at miste, og afsavnet er tit værre end selve øjeblikket man får det at vide, sådan har jeg det da... men Marianne - og Henriette for den sags skyld, jeg er sikker på at jeres fatter ville ha' været stolte af jer, selvom jeg jo "kun" kender H af jer :o)

- BTW; Orkidéen blomster helt vildt i disse dage - & tak for din kommentar på min blog den anden dag; De dumme drenge har jo ikke andre end mig at drille ;o)

Kh - Steen.

Marianne's mening sagde ...

Loten: Tak for dine ord. Det var ikke meningen at få dig til at græde, jeg jeg kan godt se vi savner ham meget for tiden.
Det er godt vi stadigvæk har hinanden og kan hjælpe.
Det er så vigtigt at sætte pris på hinanden mens vi stadigvæk kan :-)

Om lidt skal jeg på cafe besøg og det skal nok blive hyggeligt. Det er med en som kender mig fra dem gang også :-)

Marianne's mening sagde ...

Steen: Savnet vil altid være der, men jeg tror nu også han ville have været stolte af sine piger :-)
Tak for din søde kommentar :-)

Din orkide er så fin og jeg syntes altså det var et godt billede du fik taget. De andre fyre har bare ikke forstand på det ;-)
Du må være god til at passe den, jeg er selv helt håbløs til dem.

Steen Go'e Ben sagde ...

Jeg skrev selv engang et indlæg på min blog, omkring afsavnet af ham - det er helt sløjt så meget jeg savner ham engang imellem! - men selvfølgelig, det er jo sundt nok at føle med andre... ;o)

Orkidéerne; kold kogt vand... og en sjælden gang, et skvæt af noget specielt orkidé halløj jeg har købt hos en blomsterbiks, det er min recept!

God weekend - Steen.

Marianne's mening sagde ...

Steen: jeg har lige læst dit eget indlæg om din far og sikke en fin far du har der :-) Og dejlige minder. Det er dejligt at få skrevet om og så opdager man, at man ikke er den eneste der har mistet.
Det hjælper :-)

Omkring ordideen, det lyder jo faktisk nemt nok. Mine har altid tabt sine blomster og visner helt ind.
Måske skulle jeg prøve igen ;-)
God weekend!

Newyorkerbyheart sagde ...

Kære Marianne!

Åh, hvor jeg dog føler med dig!! Jeg ved hvordan datoer/oplevelser osv. kan få minder frem - jeg er sikker på at din far var hos dig, da plastret blev taget af!!!

Jeg har givet dig en "You make me smile award" hvorfor og hvordan den ser ud kan du se inde hos mig...

God weekend.

Mange hilsner og tanker
Birthe

Anne O'Manne sagde ...

Hvor må det dog være svært at undvære ham. Du beskriver det simpelthen så smukt og rørende.

Tanker og kram til dig.

Steen Go'e Ben sagde ...

Godaften igen!

Er lige kommet hjem efter en god aften på Vega, koncert; Beta-Satan, Jaconfetti og Spleen United bla... og måtte jo, tvanganen tro, lige tjekke mail, blogs osv...!

Jo - tab og afsavn er en svær størrelse, men jeg er glad for at ha¨oplevet disse, i mine øjne, helt specielle ting med ham, det vil altid være med mig, uanset hvorfor og hvordan ;o)

Tit kokser jeg bare inde i hovedet over ting jeg ikke kan komme af med, du ved - det hober sig op, men at skrive om det er en slags forløsning, jeg bruger... meget af det skriveri når dog aldrig dagens lys, men dét der gør, hjælper mig helt klart over afsavn og tristhed, og dermed rykker mig et skridt videre på livets Ludo-brædt... ;o)

Orkidéerne; prøv dig frem, vær meget tålmodig, og tro på det.. mine har også teét sig ,virket døde, og så pludselig... så kom de bare, som havde de ikke andet for end at poppe knopper dagen lang, i skrivende stund, trods min alkoholpåvirkede tilstand ;o) - skriver og snakker vi om; 11 nye knopper, så et eller andet gør jeg da rigtigt?

God weekend - Steen.

Forresten; Spleen United, er bedre live end på skive... bare du ved det, de brænder virkeligt igennem på en scene!

marianne sagde ...

Jeg kan ikke forestille mig et liv uden mine forældre. Jeg har været så heldig at jeg har dem her i mit voksen liv - kan altid lige ringe. Men jeg tænker nogen gange over; hvad så når de ikke er der? Den tanker er svær, men uundgålig.
Som du besrkiver din Far -da ser jeg noget af dig, Marianne i ham. Han ofrede sig - det gør du også.
Ha en god weekend.

Marianne's mening sagde ...

Birthe: Du kender det desværre også, datoer kan få mange følelser frem.

Jeg ved han ville have nydt at skulle rive mit plaster af, hvis han have været her. Jeg ved vi kunne have fået meget sjovt og snak ud af det :-)

Tusind tak for prisen. Den er jeg virkelig glad for :-)

Marianne's mening sagde ...

Anne: Mange tak for dine tanker og kram og dine ord, de luner godt i mit hjerte :-)

Marianne's mening sagde ...

Steen: Jeg kan også godt mærke det gode ved at få skrevet ned og få 'det ud af hovedet. det hjælper, når savnet er størst.
Det er virkeligt dejligt med alle de gode oplevelser vi har haft med vores fædre ;-)

Jeg får helt lyst til at få købt en orkide, for du får det til at lyde let, og du må da virkelig gøre rigtig godt med alle de knopper den har :-)

Det lyder som en god koncert du var til, men jeg må indrømme jeg ikke kender dem. Jeg må holde øje med dem, hvis de kommer til Jylland ;-)

Steen Go'e Ben sagde ...

Ja det er rart med gode minder om ens gamle, og så er man jo et eller andet sted, 50% af dem ;o)

Orkidéerne - kig dig frem, jeg har givet en 50'er for den der blomstrer for tiden, og jeg kigger bare godt efter om den ser "sund" ud, om der er knopper på vej og om rødderne ikke er beskadiget, så kan man nogenlunde roligt godt købe løs.

Spleen United; det er rigtig god tung "industrial rock" med et skvæt Depeche Mode indover hist og her, tjek deres side på MySpace, der er en player så du kan høre musikken ;o)

Steen.

Marianne's mening sagde ...

Steen: Vores fædre vil aldrig blive glemt, for det skal vi nok sørge for de ikke bliver ;-)

Tak for gode råd, nu vil jeg holde øje med gode bud på orkideer med mange knopper :-)

Det er faktisk ok musik du har været ude at høre. Dem skal man måske lige holde øje med.

God weekend :-)