blog top

mandag den 4. februar 2008

Jeg modtog en mail...

Jeg er begyndt at maile med en af beboerne fra den anden afdeling.
Han er 67 år. Det er første gang han i sit liv har en mailadresse og det er svært for ham at forstå, hvordan sådan en mail bliver postet, når den ikke skal i en postkasse.

Han kan ikke selv skrive, men han fortæller en personale, hvad der skal stå. Hans ordforråd er ikke så stort, så jeg får altid det samme at vide, at jeg skal være sød, opfører mig ordentligt og at han glæder sig til at se mig igen.

Han nyder at få små mailes fra mig, og bliver glad, hvis jeg har vedhæftet et billede af mine katte.

Hver gang han skal skrive en mail, skal han have hjælp af personalet og på kontoret, for selvom han bor i et kun 2 år gammelt bofællesskab, har man ikke sat stik op til internet!
Sådan er det mange steder for udviklingshæmmede mennesker.
Men heldigvis hjælper personalet ham gerne, og jeg syntes kun det er hyggeligt at få mail fra ham og er kun glad for at glæde ham med en mail.

12 kommentarer:

Anonym sagde ...

Godt at i får beboerne med noderne, selvom de måske skal have hjælp til det. De burde ikke været afskåret fra sådan en almindelig ting som internettet.

Jeg sender også snart en mail til dig, jeg har jo lovet noget, som jeg har i sinde at holde ;-)

Ha' en god aften

Marianne's mening sagde ...

fisker: Tænk hvis det var os der ikke havde tilgang til internet!! Og der er rigtige gode hjælpemidler, så selvfølgelig skal beboerne med på noderne ;-)

Jeg glæder mig til at få mail fra dig :-D

Rigtig god aften til dig også!

Anonym sagde ...

Hvor blev jeg glad Marianne , da jeg læste dette indslag...
Og jeg har indimellem tænkt tanken " hvad med internet og computer og blog, når og ´hvis jeg engang bliver plejehjemsbeboer?"

Lotten sagde ...

Du er en stjerne i mange af beboernes liv, Marianne! Det er en gave at kunne give af dig selv på den måde :-)

Tror du, der ligger nogle overvejelser bag manglen på internetadgang? Såsom risiko for misbrug (af beboerne), hvis de kommer i chatgrupper og lignende? Er det "beskyttelsesargumentet" man bruger? For kunne man ikke blot sætte et filter på, der forhindrede adgang til sider, der kunne skade dem, hvis de ikke selv kan administrere det?

Eller er det bare total arrogance overfor at alle mennesker holder af at kunne kommunikere med omverden - uanset om man er udviklingshæmmet eller ej?

Marianne's mening sagde ...

Anne: Jeg håber, at når vi engang kommer på plejehjem, så er der kommet net ind, så vi kan beholde den store kontakt til mennesker.
Vi skal bygge ud, der hvor jeg arbejde,r og vil selvfølgelig kæmpe for at der kommer afgang til net!

Marianne's mening sagde ...

lotten: Det tager jo ikke lang tid at skrive en mail, og faktisk fik jeg en af ham igen i går, efter jeg havde skrevet dette her ;-)

Vi bruger et specielt program, hvor det kun er udviklingshæmemde, som bruger det. Her kan de maile fra, få lagt billeder ind, og så inviterer de deres venner indenfor med en kode.
I dette program kan man også søge på skrivevenner, hvor man så søger efter venner med samme interesser.
For selvfølgelig skal der holdes øje og hjælpes med, hvilken sider og oplysninger, der kommer ud.

Hos os blev tanker om internet slet ikke tænkt, og det er da først på mit it kursus jeg er blevet opmærksom på de begrænsninger, der er i ikke at have internet.

NILLE sagde ...

Hvor er det bare sødt af dig, Marianne!! Det er en så lille ting - men som virkelig er med til at glæde ham! Det ville da være en skøn ting for dem at have bedre adgang til Internettet... lidt adspredelse har vi jo alle behov for!

Majsen sagde ...

Hvor blev jeg glad for at læse dette indlæg. Bliv ved med at sende ham billeder og mails. Tænk sig, at være så fanget i egen krop. Sikkert så meget han ville skrive og sige hvis han kunne. Du er helt sikkert et lys i hans liv. Også i hans liv skulle der vist rettere stå :-)

Marianne's mening sagde ...

nille: Han har spurgt mig i dag om jeg nu havde fået brev og det havde jeg jo ;-) Jeg bliver jo glad for, at der ikke skal mere ti for at gøre hans dag god :-)

På det It kursus jeg er på, lærer vi en masse, for at kunne udvide it-verdenen for udviklingshæmmede og for os!

Der er så meget at tilbyde.

Marianne's mening sagde ...

majsen: Jeg har ikke tænkt på at det som en 'god gerning, men bare at han skal have mail, når han nu endelig har fået en adresse. Det er hyggeligt for mig også at få fra ham. Selvom jeg skal opføre mig pænt, som han skriver ;-)

Jeg vil forsætte :-D

shabby-marianne sagde ...

hvor bliver jeg rørt når jeg læser om personalets engagement.Mange unge udviklingshæmmede bruger mail systemet "Her bor" - kender du det?

Marianne's mening sagde ...

Shabby-Marianne: Det er nemlig Her bor vi bruger. Det er nemt og overskueligt. Der er muligheder for at få venner og det er stadigvæk et 'lukket' forum.

Vi er nybegyndere i Her bor, men nu skal jeg have en af mine beboere på, så jeg også kan blive bedre :-)