blog top

søndag den 14. december 2008

Den allerførste gang... næsten!

For første gang i måske 15 år, har jeg fri i julen.
Sådan helt fri.
For første gang i mange år har jeg fri den 24. 25. og 26. december. Hele julen. Det er en meget underlig tanke, og jeg har svært ved at se, hvad jeg skal bruge alle de timer til.
Jeg havde meldt mig til at tage den 24. december om morgene. Jeg elsker denne vagt. At møde ind. Vække beboerne med den glædelig nyhed, at det (endelig) er jul. Give den en ekstra skalle, så alle får et julebad. Klæde dem så pæn på i det nye juletøj. Senden dem hjem til pårørende med gaver og juleblomster. Få en snak og et ønske om en glædelig jul. Fortælle, hvor jeg skal holde jul og høre, hvor de skal hen. Bare det at skrive det her, gøre at jeg kan fremkalde en dejlig juleglæde hos mig selv.
At være der til klokken 16 og møde den kollega, som skal fejre jul med de få beboere, som skal holde jul hjemme hos dem selv, på bostedet.
Jeg har selv været der en juleaften, og det er ganske hyggeligt.
De andre år, da jeg var ganske ung, arbejdede jeg i en BR legetøjs butik. Der havde vi åbent til klokken 12 den 24. december. Ellers har jeg sunget julen i med det kirkekor, jeg sang i, i mange år.
Tre gudstjenester havde vi, så det var en god lang dag. Engang sang vi i koret så smukt, at alle i den totalt proppet kirke rejste sig og klappede af os. Sikke stolte vi var :0)

Så i år skal jeg finde ud af at bruge alle juledagene selv.
Måske skal jeg tage en spinningstime den 24. december.
Den 25. december 'plejer' jeg at have morgenvagten. Den er jeg også vild med, og det er der ikke ret mange, der er. Andre syntes, det er for tidligt at møde klokken 7, dagen efter jul.
Den 25. december plejer også at være til ex'ens familie. Det er kun 2. gang, jeg ikke skal være sammen med dem efter 11 år, så i år skal jeg være sammen med min familie. Til en god frokost. Om aftenen er jeg ved at finde folk, så vi, traditionens tro, kan komme i byen. Måske et nyt frieri er at tage imod?

Den 25. december kommer hele min familie ned til flæskesteg hos mig. Det glæder jeg mig meget til.

Så er der arbejde igen. Nytårsaften skal jeg på arbejde, og dagen efter skal jeg møde klokken 8. Det bliver min nytårsaften, men det er fint med mig. Vi får det så hyggeligt, ved jeg.

Rigtig god søndag :0)

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

I lige måde Marianne.
Jeg har også i mange år arbejdet både d.24-25-26 december og det er en ganske hyggelig tid...
Først da jeg var på sygehuset og her kunne hygge om de få patienter der ikke kunne "kravle" hjem, dernæst da jeg arbejdede i butik og vi havde åbent til klokken 12...det var jo ikke briller vi solgte den dag, men væsker og andet tilbehør til linsebrugerne ( der jo var hjemme på besøg hos familie og jo havde glemt både dette og hint)
Derudover kom også mange kunder forbi for at sige god jul...jo det var bestemt en dejlig dag :-)
Og lidt tomt de første år, hvor vi ikke skulle afsted.

Marianne sagde ...

Anne: Du kender det jo. Og der er altså noget specielt over at skulle arbejde disse dage.

Jeg kan sagtens følge dig med, at det blev tomt de første år, du ikke skulle afsted.

Jeg er lige så stille ved at blive dus med tanken om at have fri. Specielt den 24. dec.

Anonym sagde ...

Jeg kender det også, Marianne, har mange gange været på job juleaften eller nytårsaften. En af delene skulle man melde sig til. Jeg synes, det kunne være utroligt hyggeligt at sidde og passe P1 tidligere, og vi fik god mad - men nu er alt anderledes, og jeg tror, det kører automatisk fra en computer.

Dengang holdt jeg jul med familien dagen før. Rigtig god søndag aften til dig :-)

Anonym sagde ...

Selv om det umiddelbart ser ud til at du har en masse tid, fordi du ikke skal arbejde, så lyder det som om at du allerede har brugt det meste af den. Julen går meget hurtigere end man regner med.

Anonym sagde ...

Jeg håber, at du får - og det er jeg sikker på du gør - en rigtig god og dejlig jul. Mon ikke du alligevel vil nyde at holde hele julen fri, når først du lige vænner dig til tanken? :-) Men jeg er sikker på at beboerene også vil savne dig, de kan jo mærke når nogen går rigtig op i deres velbefindende og det er tydeligt, at det GØR du :-D

Mange hilsner
Birthe

Lotte sagde ...

Jeg har aldrig været på arbejde d. 24. men flere gange d. 31. december. Det har også sin egen charme.
Jeg tror, du får en herlig jul, selvom den bliver anderledes arbejdsmæssigt i forhold til de 15 foregående.

Marianne sagde ...

Madame: Du kender det også, og har sikkert også fornemmet den helt speciel stemning sådan en dag. Dejlig at opleve.

Når ens arbejde er sådan, så får man lidt andre traditioner :0)

Marianne sagde ...

Jens: Du har set noget, jeg ikke har set, nemlig at jeg vist allerede har fundet ud af at bruge tiden. Sikke mange planer jeg vist allerede har ;0)

Julen kommer til at gå alt for hurtigt!

Marianne sagde ...

Birthe: Jeg tror også jeg får en rigtig god jul. Det plejer jeg i al fald :0)

Heldigvis er vi mange på mit arbejde,som brænder for arbejdet, så jeg ved de får en dejlig og omsorgsfuld jul :0)

Marianne sagde ...

Lotten: Nytårsaften er også en fin aften at arbejde. Jeg ser frem til min, fordi det er så hyggeligt.
Det samme er den 24. december.