blog top

torsdag den 19. februar 2009

Bare et lille ord...

Så står jeg der og stamper rundt. Den rosa farve i kinderne bliver nærmest mørkerød. Det lille stykke papir, jeg har i hænderne er snart revet i tusinde stykker. Øjnene flakker rundt. Smilet hopper op og ned i smil, og i at være alvorlig.
Det var en øvelse, hvor vi ud fra fire ord, skulle give en kollega et af ordene, som var kendetegnet for lige netop denne kollega.

Jeg havde nemt ved at give mine ord væk. Med en forklaring, med rod og anerkendelse. Se de gode egenskaber i dem, men anderledes var det at få tilbage...

Jeg fik ordet Dialog. Fordi jeg er god til at gå i dialog, at tage en dialog, og det blev der sat pris på. At jeg inddrager.

Jeg fik ordet Engagenemt. Fordi jeg brænder for mit fag. For de ting og projekter, jeg går ind i.
At jeg er sådan som menneske.

Jeg fik ordet anerkendelse. Fordi jeg lytter, også til forslag, som ikke er mine egne. At jeg ikke bare trækker mine egne forslag ind, men er åben over for andres meninger.

Jeg blev så overrasket. Overrasket fordi, jeg i lang tid, har syntes, jeg har været negativ. Snæversynet. Er indehaver af en kort lunte.
Jeg ved godt, det var en øvelse, men mine kollegaer kunne have valgt kun at sige lidt. Selv de kollegaer, jeg pt måske ikke lige svinger så godt med, men det var faktisk der, de store rosende ord kom fra.
Jeg smiler endnu. Anerkendelse skal vi altså huske. Anerkendelse for hinanden, hinandens meninger og forskelligehed.

De røde kinder er forsvundet nu. I stedet for er der gejst i maven og smil på læben.

12 kommentarer:

Nille sagde ...

Det er en god øvelse, fordi vi så tit i hverdagen glemmer at påskønne! Og man kan blive overrasket - det er skønt, at også de mennesker, vi ikke er helt i sving med, kan anerkende vores værdier.

Ikke, at jeg er i tvivl om, at du er engageret - dine frustrationer kom vel netop af at være så engageret i dit arbejde.

Men det er altid dejligt at få det at vide! Dejligt!

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg forstår din glæde! Hvor er det dejligt at de mennesker som du ikke svinger helt så godt med, ser hvilket engageret og dedikeret menneske du er. Kan man ønske mere? :-)
Selvfølgelig er du frusteret og negativ en gang i mellem, det er kun menneskeligt, men jeg er 100% sikker på at du er FANTASTISk i dit arbejde....

Mange hilsner
Birthe

Donald sagde ...

Det er skønt at høre - jeg tror at man tænker "jeg har en kort lunte, jeg er lidt negativ" fordi man tør se fejlene i øjnene. Nogen gange ser de lidt store ud fordi de er på nært hold, andre gange så glemmer man dem måske lidt, og så må man minde sig selv om dem - jeg gætter det er sådan du gør.

Shabby - Marianne sagde ...

Hvor er det dejligt at læse og netop anerkendelse er noget vi dansker sjældent slynger om os. Hvornår har du/man sidst ros buschaufførerne, kassedamen osv....Vi skal huske at et smil det smitter :-)Tak fordi du mindet mig om det

Marianne's mening sagde ...

Nille: Det var en ret god øvelse og det giver lige en indsprøjtning af energi.
Jeg blev overrasket over mig selv og andre, men sikke en dejlig overraskelse.

Engageret, det er jeg vist, og du har helt ret i, at det er det der ind imellem gøre mig frustrationerne så store. Anerkendelse kan så være med til at dæmpe dem lidt ;0)

Det må jeg så selv huske at gøre og give de andre :0)

Marianne's mening sagde ...

Birthe: Jeg kan ikke ønske mig mere! Hvor jeg troede det ikke svingede helt så godt, så er det måske ikke så slemt.
Det er så se det gode og ikke hænge sig bagateller, som jeg godt kan falde i og gøre!

Jeg er bare glad for mit arbejde for beboerne, og når tiden ikke er til alle tingene, også de administrative, så kan jeg blive frustreret.

Tak for din dejlige kommentar.
Knus til dig!

Marianne's mening sagde ...

Donald: Du har ret med at tingene kan se større ud, end de måske lige er. Når man bliver presset og der ikke er tid nok, så bliver lunten lille.
Men tænk, hvor sådan en lille øvelse kan gøre, at jeg ser tingene anderledes, og får en glæde.
Jeg håber, de andre fik det på samme måde.

Marianne's mening sagde ...

Shabby: Anerkendelse er så vigtigt! Jeg har faktisk tænkt på dig og dine tanker til kassedamen. De har fået mange smil fra mig af i dag :0)

Tænk om verdenen var mere smilende :0D

bygballe sagde ...

Hej Marianne, det lyder som en rigtig god oplevelse og den kunne jeg godt tænke mig at dele med mine kollegaer. Kan du mon kort beskrive hvad øvelsen gik ud på? Var det fordefinerede ord eller skulle man selv finde 4 kendetegnende ord til hver kollega?
Og på en personlig note; jeg tror engangement og frustration går lidt hånd i hånd, er selv typen og håber at jeg lærer noget når jeg møder frustrationen som kan underbygge mit engangement - selvom det kan være svært at se når man står midt i det!

Marianne's mening sagde ...

Bygballe: Det var sådan en berigende oplevelse. Det har virkelig givet fornyet energi, og fornyet syn. Overskudet er i top!

Vi arbejdede med arbejdspladsens værdiord,som er 4 stykker. Vi skulle så være sammen i en gruppe med 3-4 og give et ord og forklaring til hver af kollegaerne i gruppen.
Jeg har også prøvet, at lederen ville have os til at fortælle en god oplevelse med en bestemt kollega.

Du har ret i engagement og frustration går hånd i hånd.
Jeg er begyndt at tænke over det. Kan ofte se, hvorfor jeg reagerer sådan. Nogle gange skal jeg lige tænke, men så kan jeg godt se det. Jeg er heldigvis ikke typen, som ryger i det røde felt med udbrud. Jeg holder det i mig selv :0)

Håber, du fik et svar, som du kan bruge. Rigtig god fornøjelse.

bygballe sagde ...

1000 tak for uddybelsen Marianne, det er en øvelse jeg vil prøve af på mit arbejde, så tak for det :o)

Marianne's mening sagde ...

Bygballe: Det var skam så lidt. Håber, det bliver en god opgave på dit arbejde. :0)