blog top

mandag den 18. maj 2009

Eftertænksom...

Jeg har lige læst Christel Wiinblads digtsamling 'Min lillebror'.

Jeg kan lide at læse digtsamlingler, og har før læst mange, men det er alt for længe siden sidst.
Nu er jeg i gang igen. Fantastisk læsning. Jeg kan lide den måde hun skriver på. Den måde billederne popper op i mit hoved. Den måde hun får følelserne til at bruse i mig. Smil, men også ulykkelige følelser kommer frem, når hun skriver om sin lillebror, Jannick.
Hun skriver om sin brors skizofreni og hans selvmordsforsøg en sommerdag i 2006.

Jannick døde i april 2009.

6 kommentarer:

Nille sagde ...

Jeg læser utroligt lidt poesi - men det kan være utroligt billedfremkaldende, fordi ordene er så intense. Den lyder under alle omstændigheder utrolig smuk og stærk.

Anonym sagde ...

Jeg læser aldrig digte. Jeg kan simpelthen ikke holde det ud - men jeg har hørt om den der digtsamling. Jeg synes det lyder lidt uhyggeligt at læse om Jannicks selvmordsforsøg, når man ved hvordan hans historie faktisk ender et par år senere. Det er meget trist. En af mine venner begik selvmord for et par måneder siden og jeg synes det er helt tydeligt, at vores samfund er ikke godt til at hjælpe dem der hænger ud over kanten.....

Marianne's mening sagde ...

Nille: Det kan være meget intens at læse poesi. Da jeg var 'ung' læste jeg meget poesi, og kan godt lide det, men skal også være i humør til det.
Måske føle sig lidt overskudsagtig.

Marianne's mening sagde ...

Jens: Det er så frygteligt trist, når mennesker er så triste, at de føler den eneste udvej er selvmord. Det gøre mig ondt med din ven.

Jeg må dog sige, at denne bog er utrolig smukt skrevet. Med en kærlighed og omsorg fra hans søster. Hun beskriver hendes og hans situation på en ganske særlig måde. Med gode minder, men også med en ærlighed, som man skal tage alvorligt.

Men det er trist, at Jannick tog sit eget liv. Du har ret i vores samfund ikke er gode nok. Gode nok til at hjælpe. Jeg ønsker også vi vil blive bedre til at tale åbent om psykiske sygdomme og ikke gå at gemme på dem.

Madame sagde ...

Kære Marianne, jeg vil lige fortælle dig, at Jens og jeg har aftalt at holde blogtræf 27/6 på La belle Vie i Hillerød - kig evt. ind hos én af os :-)

Marianne's mening sagde ...

Madame: Jeg tjekker lide datoen ud og skriver hos jer :0)

Tak for påmindelsen :0)