blog top

lørdag den 22. december 2007

Jeg synger højt

Hvert år bliver jeg inviteret til at komme ud i mit gamle kirkekor og synge.
Jeg har ikke kunne de sidste mange år, men alligevel bliver jeg og andre gamle sangere inviteret, fordi det er en tradition.

Jeg er ikke et troende menneske, men jeg nød og nyder stadigvæk at synge de gamle salmer. Julen var selvfølgelig den bedste tid for et kirkekor, for kirken var proppet af familie, gamle venner, klassekammerater og bekendte. Vi sang for fulde huse og til en gudstjeneste den 24. 12, så godt at folk klappede længe af os.

Politiken skriver, at hver tredje af os skal i kirke den 24.12. Jeg kan godt forstå det. Selvom jeg aldrig mere kommer i kirken uden en anledning og selvom jeg ville have meldt mig ud af folkekirken inden det nye år, kan jeg godt lide at komme ind i kirken, for deres rum er fantastiske at synge højt i.

6 kommentarer:

Lotten sagde ...

Jeg har ikke været medlem af folkekirken længe, så jeg kommer der kun, når jeg inviteres - men jeg husker især et bestemt bryllup, hvor taget på en lille stenkirke i Thy var ved at blæse af, fordi kirken dels var stoppet med mennesker, og dels fordi disse allesammen sang igennem, når der skulle synges. Det allerstørste - som til stadighed kan give mig kuldegysninger bare ved tanken - var en solosang i Sorten Muld-stil, som en af brudens veninder stod for. Hold op, det var så smukt, at man måtte fælde en tåre.

Jeg forstår med andre ord godt, at du holder af at synge i kirken.

Marianne's mening sagde ...

lotten: Der kan synges virkelige smukke sange i en kirke. Selvfølgelig er det også situationen, der er med til at skabe den stemning, specielt for os, der kun kommer der når vi inviteres.
Men jeg har selv en del gange fået mulig for en solo sang, og det er en så dejlig fornemmelse. For kirkerummet hjælper meget på vej.

Men du ved godt hvad jeg mener :-)

Shabby in Town sagde ...

Jeg er ikke medlem af folkekirken eller kristen. Men kommer da ofte i en kirke for det er en fantastisk kultur institution, der rummer så meget historie. De som går i kirke juleaften - er de troende kristen, næppe.
Og Sorten Muld er bare min ynglings musik - så fantastisk og deres tekster.....

Anonym sagde ...

Marianne, rigtig glædelig jul. Jeg håber du får en dejlig juleaftensdag med beboerne og aften med din familie :-)

Marianne's mening sagde ...

shabby: Det vil jeg give dig ret i, det er en god kultur institution.
Og sorten muld, Shabby og Lotten, det er SÅ godt!

Marianne's mening sagde ...

fisker: Mange tak for en dejlig julehilsen.
Jeg vil sende en til dig og din familie.
Nu må du snart være i nordjylland. Rigtig glædelig jul :-)