blog top

mandag den 10. november 2008

Jeg ville så gerne...

Jeg nyder meget at være i København.
Jeg får en god ro. Går lange ture. Tænker ikke ret meget over arbejdet, måske fordi jeg ved, jeg ikke kommer til at møde nogle af kollegaerne.

Jeg har fået mange små hilsner på FB og sms af dem. De er bekymrede. Hilsnerne varmer rigtig meget.

I dag skal jeg stå min prøve med ikke at være på arbejde. At være sygemeldt.
For i dag skulle jeg have stået for 2 handlemøder med pårørende. Jeg skulle have fremlagt det ene, og den andet skulle min makker stå for.
Nu står hun for dem begge. Hun har måtte lave begge oplæg, for jeg havde kun nået at lave stikord til mit, inden jeg blev sygemeldt.
Det betyder jo, jeg har været med til at give hende mere arbejde! Hun siger, at det skal jeg ikke tænke på...

I dag skal møderne stå. Jeg kan mærke mit hjerte pumpe lidt mere. Noget med en samvittighed. Men også at jeg er ret glad for disse møder. At have tid til de pårørende. Lytte til dem, alle har tid og rum til at sige, hvis ting skal laves anderledes, og sige de gode ting.
Vi har tid til at fortælle alle de gode ting om deres pårørende, som heldigvis er det, der primært er. Min kollega og jeg har heldigvis et rigtig godt samarbejde til vores pårørende, så jeg tror ikke der bliver noget.

Jeg har faktisk talt med de pårørende, jeg skulle holde møde for. De ved allerede, hvad mødet vil bestå af, at der ikke er noget alvorligt. Jeg har rost deres pårørende, for der er sket en virkelig god udvikling!

Nu holder de så møde uden mig. Jeg ved, at min fantastiske kollega kan klare det, jeg ville bare gerne have været med.

12 kommentarer:

Marianne sagde ...

Jeg håber så inderligt at du lægger den dårlige samvittighed på hylden og tænker på dig selv :-)

Marianne sagde ...

Shabby-Marianne: Jeg troede, den var gemt væk, men i dag puffer den frem :-(
Jeg ville så gerne have deltaget, og nu skal min kollega stå for det hele selv!

Tak for god pårørende snak i lørdags! Du er virkelig en dygtig og god mor!

Anonym sagde ...

Ud, vaek med den! Du skal ikke bruge din mandag paa daarlig samvittighed. Din kollega har styr paa det, de paaroerende har tillid til hende og du skal bare fokusere paa dit helbred.
Ud i den friske luft med soester og lillemand og faa tankerne over paa noget andet :-)

Anonym sagde ...

Pak den samvittighed langt væk Marianne... du har sikkert taget dine tørne, når andre havde behov?
Pas godt på dig selv !!

Nille sagde ...

Helt enig - du skal tænke på dig og ikke på arbejdet! Ellers kommer du tilbage kun for at blive sygemeldt igen - der skal pause til nu!!! Håber, at du kan få lidt afstand til det ovre hos søster, svoger og nevøen ;-)

Sifka sagde ...

Marianne, for hulan! Hvor længe har du været sygemeldt nu? Og hvor længe vil du blive ved med tankemæssigt at være på arbejdet??

Hold nu op, og giv dig til at både snakke, og tænke på noget helt andet. Hvis ikke, kommer jeg forbi og rusker dig, når jeg snart kommer til Jylland;)

Please søde.

Anonym sagde ...

Kære Marianne!

Hun har ret din kollega: "det skal du ikke tænke på", men det er jo svært!

Jeg kender det med den dårlige samvittighed, men prøv om du ikke kan skubbe den væk og fortæl dig selv, at det her må du gøre for dig! Hvis du ikke gør dette for dig, kan du ikke gøre noget for andre....

Jeg håber, at du finder roen :-D

Knus
Birthe

Marianne sagde ...

Fisker: Jeg sendte en sms til hende, og det havde selvfølgelig gået rigtig godt :0)

Så tænkte jeg ikke mere på det...

Jeg var ude at en masse i de københavnske gader og købe lidt til mig selv ;0) og passede nevøen, så en god dag blev det.

Marianne sagde ...

Anne: Min samvittighed er svundet meget her på det sidste, men der er vist stadigvæk rester af den :0)

Jeg tror, og ved at jeg har gjort mit, og jeg må så lære at begrænse mig også!

Marianne sagde ...

Nille: Jeg har meget svært ved ikke at tænke arbejde, men det går bedre med ikke at tænke praktisk med arbejdet. Om der er husket det ene og det andet. Andre har jo også tjek på det, det ved jeg godt, ellers får jeg det jo at se nu :0)

Jeg har nydt København og familien. I dag tager jeg hjem, for i morgen skal jeg til lægen. Skal lige have tjekket blodtrykket!

Marianne sagde ...

Sifka: Jeg har været sygemeldt sidsn sidste fredag. Jeg skal i gang med arbejdet nu på lørdag, hvis jeg ikke tager en beslutning om en uges mere fravær. Men jeg tror, jeg måske er klar...

Tankemæssigt slap jeg først arbejdet tirsdags i sidste uge :0(
Jeg ved det godt! Jeg skal slappe af. Lukke ned for arbejdet og komme ovenpå...

Ellers må du gerne komme og ruske mig i Jylland ;0)

Marianne sagde ...

Birthe: Jeg tror faktisk, jeg skal indse og mine kollegaer skal indse, at jeg ikke skal samle op og rydde op for dem. Jeg skal give slip, de skal tage ansvar!

Lige nu virker det ikke så svært, men nogle gange kommer min mund til at sige ja til at gøre nogle ting, hvor den skulle have sagt nej!

Heldigvis er den dårlig samvittighed ikke så slem, som den har for en uge siden :0)

Men du har ret i, at kan jeg ikke gøre noget godt for mig, kan jeg heller ikke gøre noget godt for andre, hvilket jeg jo skal i mit arbejde. Du har ret og det vil jeg tænke på!