blog top

fredag den 9. marts 2007

Besøg på landet

I dag har jeg været ude og besøge min farfar's dame.
Dame; sådan hedder det, hvis man i en alder af 75 år får nyt bekendtskab, uden at man er kærester, men dog bor sammen. Så hedder det dame, og ikke kæreste.
Hun er nu 92 år og bor nu på plejehjem.
Hende og min farfar havde ca 15 gode år sammen, men gik fra hinanden tilsidst, da min farfar ikke kunne få den hjælp, han havde behov for. De boede i hver sin kommune, og når man faktisk ikke bor sammen, men 'bare' er på besøg hos damen, kunne de ikke give mere hjælp end nu gjorde.

Jeg kan godt lide at besøge hende. Det tager 45 min hver vej i bus, da hun bor langt ude på landet, men min mor var med og så får vi sludret lidt.
Vi spiser medbragt frokost og drikke kaffe. Vi snakker og griner, hvis hun er i humør til det. Idag var hun glad og hun var god til at høre, hvad vi talte om.
Andre gange græder hun og kan intet høre. Det er ikke nemt at blive gammel, ikke for hende i al fald.
Damen her er så god til det med blomster. Hendes orkiderer er så fine. De blomstre og blomstre. Noget jeg ikke er særligt god til.
Her er lidt af hendes samling.
Min ene amaryllis fik hele 6 blomster på en gang. Nu er de ved at falde. Her er lige et billede inden det er for sent.
Det er arbejdsweekend. To morgenvagter, så jeg skal møde kl. 7 lørdag og søndag. Ligenu er det tidligt, men når jeg først har været i bad imorgen tidlig, er det helt fint.

Rigtig god weekend

2 kommentarer:

Natmaleren sagde ...

Det lyder til at ha været et hyggelig besøg på landet, og det er altid dejligt når den man besøger har en rigtig god dag. Det er en pæn alder hun har må jeg sige:-)

Marianne's mening sagde ...

natmaleren- Ja hendes alder er høj, og det glemmer hun engang imellem. Hun kan ikke helt forstå at hun ikke kan gøre de samme ting mere, som hun har kunne gøre. Men det er nu dejligt at have et ældre menneske at besøge.